«دوبرره» همیشه بدشانس
هادی کاظمی را شاید بتوان استاد تیپیکالهای طنز دانست. دوبرره و باباشاه هنوز هم از دوستداشتنیترین شخصیتهای طنز در میان مخاطبین ایرانی به شمار میآید. هادی کاظمی از جوانان رنجدیده سینما است و اعتقاد دارد هنوز هم به جایگاه دلخواهش نرسیده است. او در بدترین دوران زندگی شخصیاش، نقشهایی را ایفا کرد که تا مدتها در خاطر سریال دوستان ایرانی بهجا خواهد ماند. کاظمی را تا مدتها فقط با سریالهای مهران مدیری میشناختیم. البته مدتی است او را کمتر در کارهای مدیری میبینیم. هادی کاظمی سعی داشته در کارهای متفاوتتری حضور پیدا کند که از مهمترین آنها میتوان به فیلم سینمای «ایران برگر» و مجموعه «در چشم باد» اشاره کرد.
کودکی و نوجوانی
هادی کاظمی 13 آبان 1355 در خانواده ترکزبان به دنیا آمد. اصالتش به شهرستان میانه بازمیگردد. هادی سه برادر به نامهای مهدی، حامد و توحید دارد. حامد و توحید در عرصه موسیقی فعالیت دارند و گروهی تحت عنوان «دکر» را در کنار یکدیگر تشکیل دادند. هادی رابطه بسیار خوبی با پدرش دارد. او در مورد رابطه با پدر میگوید: «بهترین انسان برای من پدرم است. هیچکس با این قدرت و میزان انرژی به من نزدیک نیست. وقتی در بدترین شرایط روحی هستم کافی است یک تلفن به پدرم بزنم و 2 کلمه با او صحبت کنم.» هادی کاظمی کودکی و نوجوانیاش را در محله عشرتآباد تهران گذراند. او از نوجوانی برای تأمین مخارجش مشغول به کار شد. یک سال بهکلی ترک تحصیل کرد و پادوی یک چرخکار شد. بعد از آنهم درجاهای دیگر شاگردی کرد. از همان دوران هم بدشانس بوده است. هادی و برادرش حقوق چند وقتشان را روی هم گذاشتند و یک موتور سوزوکی خریدند که دزد آن را از جلوی در خانهشان برد. یکبار هم از پلیسهایی که او را با عدهای خلافکار اشتباه گرفته بودن حسابی کتک خورد. هادی کاظمی معتقد است این بدشانسیها در سینما هم دست از سر او برنداشتهاند. متأسفانه او در سال 1392 مادرش را از دست داد.
آغاز فعالیت هنری
فعالیت هنری هادی دوستداشتنی در سال 70 با حضور در کلاسهای بازیگری شروع شد. به مدت 4 سال تنها آموزش میدید و در سال 74 برای اولین بار در نمایشی به کارگردانی داریوش کاردان به روی صحنه رفت. سال 76 هم در یکی از برنامههای تلویزیونی داریوش کاردان حضور کوتاهی داشت. هادی کاظمی پس از آن به دانشگاه رفت تا بازیگری را بهطور آکادمیک بیاموزد. اما از درس و دانشگاه چیز زیادی عایدش نشد. کاظمی میگوید: «من در دانشگاه هیچچیز یاد نگرفتم. اما یک استادی داشتم به اسم آقای دامود که خیلی چیزها به من یاد داد. ولی متأسفانه وقتی وارد دانشگاه شدم حس اینکه چیزی در آنجا یاد گرفتم را نداشتم. دانشگاه بیشتر برای من محیطی بود برای ارتباط بیشتر، همین.»
تلویزیون
در سال 84 مهران مدیری یکی دیگر از آن کشفهای موفقش را انجام داد. کاظمی با نقش حسام دوبرره در قسمتهایی از مجموعه پاورچین حضور پیدا کرد. آن روزها ما جوان گمنامی را میدیدیم که مدت خودی نشان داد و زود رفت. اما دو سال بعد همان جوان در نقش یکی از محبوبترین شخصیتهای مجموعه «شبهای برره» حاضر شد و حسابی دلبری کرد. تکیهکلامها و اکتهای دوبرره تا مدتها ورد زبانها بود. پس از «شبهای برره» بود که دیگر همه هادی کاظمی را میشناختند. کاظمی تبدیل به بازیگر ثابت کارهای مهران مدیر شد و در 3 کار بعدی مدیری یعنی «باغ مظفر»، «گنج مظفر» و «مرد دو هزار چهره» به ایفای نقش پرداخت. هادی کاظمی در سالهای آتی هم در تمام محصولات مهران مدیری در شبکه خانگی حضور داشت، هرچند که آن روزها دست به تجربههای متفاوتتری هم میزد. کاظمی سال 1388 در چند تلهفیلم و همچنین مجموعه «در چشم باد» مسعود جعفر جوزانی نقشآفرینی کرد. بعد از آنهم در مجموعههای «بیدارباش» و «زعفرانی» دیده شد و در «علیالبدل» بازیگر سیروس مقدم شد. از دیگر فعالیتهای هادی کاظمی در شبکه نمایش خانگی میتوان به مجموعههای «شاهگوش» و «آسپرین» اشاره کرد. «آسپیرین» در سال 1395 منتشر شد و یکی از معدود نقشهای جدی هادی کاظمی در آن سریال بود.
از فعالیتهای دیگر وی میتوان به «بمب خنده» مهران مدیری، مستند «من ناصر حجازی هستم» و شرکت در برنامه «شام ایرانی» اشاره کرد. او تجربه صداپیشگی هم داشته است. صداپیشگی عروسک مارال جلوه در فصل چهارم برنامه تلویزیونی خندوانه و همچنین عالیجناب در انیمیشن «پرندگان خشمگین» بر عهده او بود.
سینما
هادی کاظمی طناز و دوستداشتنی در سینما حضور پررنگی نداشته است و خود را در این حیطه بداقبال میداند. کاظمی برای اولین در سال 1393 بر با «ایران برگر» ساخته مسعود جعفری جوزانی به سینما آمد. نقش طنز تقریباً تیپیکالی که در فیلم داشت بسیار شبیه به کارهای تلویزیونیاش بود. البته او همیشه به دنبال نوآوریها و خلاقیتهای برای نیفتادن به دام تکرار بوده است. سال بعد در فیلم طنز مانی حقیقی به نام «50 کیلو آلبالو» نقشآفرینی کرد. هادی کاظمی امسال هم با فیلم سینمایی «امیر» به کارگردانی نیما اقلیما به سی و ششمین جشنواره فیلم فجر خواهد آمد. او که هنوز به جایگاه دلخواهش در سینمای ایران نرسیده است اینگونه میگوید: «شاید یکی از بدشانسترین بازیگرهای ایران باشم چون بعدازاین همه سال فعالیت، همیشه اتفاقاتی میافتد که جواب دلخواهم را از این سینما نمیگیرم.»
ازدواج
هادی کاظمی که 41 سال از عمرش میگذرد همچنین مجرد است و علت مجرد ماندنش را اینگونه عنوان میکند: «من هدفهایی در زندگیام دارم و همچنین مسئولیتهایی در خانواده خود دارم که ابتدا باید به آنها بپردازم و هماکنون وظایف مهمتری دارم. البته دوست دارم بچه هم داشته باشم»
خصوصیات اخلاقی هادی کاظمی از زبان خودش
متأسفانه اصلاً زرنگ نیستم.
تمام تلاشم را میکنم که صادق باشم.
بهشدت هم آدم رکی هستم، زبانی تلخ اما درون مهربانی دارم، البته این خصیصه متولدین آبان ماه است.
بههیچوجه خسیس نیستم، بیجهت به آدمها اعتماد میکنم و همین مسئله باعث شده زیاد رودست بخورم.